Чийзкейк с Виолетки


Необходими продукти за форма с диаметър 20см:
За блата:
-150гр. бисквити"Petit/Какао/
-125гр. масло/разтопено/
За крема:
-1 кофичка заквасена сметана/400гр/
-2 пак. крема сирене
-100гр.пудра захар
-1/2 пак.бонбони/виолетки/натрошени на пясък/
-1бр. ванилия
За заливка:
-1 и 1/2 пак.виолетки
-50гр.захар
                    -100мл.вода
                    -12гр.желатин
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат или се натрошават на ситно. Добавя се разтопеното масло и се разбъркват докато сместа стане на трохи. Бисквитената основа се разпределя във форма с откопчаваща се стена и се притиска добре навсякъде, за да се оформи плътна основа. Прибира се в хладилника за около 30мин докато стегне.
Крема сиренето,заквасената сметана и пудрата захар се разбъркват до получаване на еднородна смес,след това се добавят ванилията и натрошените виолетки и се разбърква отново.Готовата смес се изсипва и заглажда върху бисквитената основа и отново се прибира в хладилника до стягане на крема.
В малка тенжерка или касерола на слаб огън се слагат водата,виолетките и захарта до напълно разтопяване на виолетките.
През това време,желатина се разтваря в 2-3 с.л.вода за около 3-4 мин.да набъбне,след това се доразтваря на водна баня и се добавя към леко изстиналата смес и се разбърква до получаване на еднородна смес която оставяме за кратко в хладилника,след като сместа е започнала леко да се желира,изспиваме върху стегналият вече крем и прибираме отново в хладилника за няколко часа или най-добре за една нощ.
Вкусът е запомнящ се и много свеж!
БОН АПЕТИ!!!






Коментари